13/7/11

FINAL DE CURS


 Ja hem acabat el curs escolar i comença l’estiu, temps de descans i de gaudir de la família i els amics. Els dies son mes llargs i el temps ens convida a sortir.
Els estudiants han finalitzat el curs o una carrera, com el cas de la nostra estimada reportera i amiga, Laia Benet, que ja està diplomada en TurismeQue millor que les seves paraules per conèixer aquest mon tan fantàstic dels viatges :


"Aquests tres anys de carrera han passat molt de pressa, de fet encara recordo el primer dia en que vaig anar a matricular-me de les matèries i del primer contacte amb la directora del centre. 
No m’esperava que aquests tres anys esdevinguessin tan ràpid, semblava que el món de l’estudi no s’hagués d’aturar mai. Però anava passant el primer any, el segon, el tercer… i ara ja sóc diplomat en turisme.
Que haig de dir de la meva carrera?
La diplomatura en turisme et proporciona una amplia formació que sigui compatible amb la necessària formació especialitzada que es requereixen en el sector turístic, és a dir, forma professionals en la gestió d’empreses turístiques, tant pel que fa a l’hoteleria i a la restauració com a les empreses de viatges i les relacionades amb el món de l’oci en general.

Un altre factor fonamental és el coneixement d’idiomes en un sector com és el turístic.
Durant aquests tres anys he impartit la llengua anglesa, la llengua francesa i un curs d’introducció a la llengua alemanya, totes elles amb especial aplicació al sector del turisme.
Al haver finalitzat aquesta diplomatura adquireixes un nivell alt d’idioma ( segons la facilitat que es tingui).
El motor que em va impulsar a estudiar turisme van ser els idiomes, també estava encuriosida en saber la seva creació, els seus orígens , la seva implantació, l’estudi del medi pel desenvolupament del turisme, l’estructura dels mercats turístics , l’oferta i la demanda turística.
És una carrera molt amena de realitzar perquè avarques gran varietat de perfils professionals a la vegada.
Aquí teniu uns exemples del que s’estudia en la carrera:
S’analitzen les diferents estructures organitzatives i dels recursos humans de les empreses, la situació econòmica referent al món turístic, també s’estudien les principals tècniques d’investigació quantitativa i qualitativa, l’explotació de dades i l’anàlisi de resultats. Així és l’estadística.
La matèria més entretinguda i interessant cal a dir que ha estat el màrqueting turístic , el fet de conèixer tots els passos per l’elaboració d’un producte turístic, l’estudi de preus, com comunicar-ho al mercat i distribuir-lo , la promoció del producte en si.
A part del món de la formació, aquesta diplomatura et permet completar la teva formació realitzant pràctiques dins del món laboral turístic.
Personalment trobo que d’aquesta manera es pot obtenir uns coneixements del sector turístic molt valuós per a la inserció en el món laboral un cop finalitzada la carrera. "

Moltes felicitats, Laia, segur que tindràs èxit en tot el que et proposes. Ho demostres en els fantàstics llocs que ens presentes a la revista!!!


                                                          







                                                           Laia



No hay comentarios: