23/10/10

ELS LLIMONERS

La nostra reportera i amiga Carme Tort en la seva faceta d’artista ha presentat una exposició de pintures a la sala d’art “Carles Sindreu” a l’Ametlla del Vallès, que es va inaugurar el 22 d’Octubre.


La seva obra tracta dels LLIMONERS, inspirat en una pel·lícula amb el mateix títol escrita i dirigida pel israelí Eran Riklis que va guanyà el premi del públic a Berlín 2007 i tracta de Salma, una vídua palestina, que hereta una finca d’aquests cítrics a la línea fronterera entre Israel i Cisjordania. El seu veí es el ministre de defensa d'Israel, qui no triga en declarar els arbres una amenaça per la seva seguretat i ordena que els arranquin.


Salma, amb l’ajuda d’un advocat palestí, arriba als tribunals per salvar el seu camp i font de vida.


La seva lluita desperta l'interès de la dona del ministre no gaira feliç. A pesar de les seves diferencies i les fronteres es fan amigues i ens endintra, no desprovist d'un humor agredolç, al problema d'aquesta part del món on estan sols defensant la seva supervivència.


Aquestes pintures reflecteixen amb un joc de colors i llums aquest complexe i fosc caos de la lluita diaria que pateixen a Orient Pròxim.


L'exposició estarà fins el 7 de Novembre i us convido a anar-hi, no us ho podeu perdre.



Felicitats a la Carme i al Joan, que sempre està al seu costat, i molta sort!!!

Imatges de l'exposició   :








              


                                                                Per Laia

No hay comentarios: